Caribische karbonades

    Caribische karbonades

    7keer bewaard
    20min


    106 personen hebben dit gemaakt

    Deze Caribische karbonades worden gedurende een nacht gemarineerd in een zelfgemaakte marinade, met behulp van een verscheidenheid aan kruiden. Als je geen barbecue hebt, werkt een geribbelde grilpan ook.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 175 ml water
    • 75 ml citroensap
    • 5 eetlepels gehakte ui
    • 1 eetlepel donkerbruine zachte suiker
    • 1 eetlepel fijngehakte lente-ui
    • 1 eetlepel koolzaadolie
    • 3/4 theelepel zout
    • 3/4 theelepel pimentpoeder (allspice)
    • 3/4 theelepel kaneelpoeder
    • 3/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm, fijngemaakt
    • 1/4 theelepel cayenne peper, of naar smaak
    • 6 magere varkenskarbonades, 2,5 cm dik

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng water, citroensap, ui, suiker, lente-uitjes, olie, zout, piment, kaneel, zwarte peper, tijm en cayennepeper in een blender of keukenmachine. Mix tot een glad mengsel. Bewaar 125 ml voor het bedruipen van het vlees.
    2. Plaats karbonades in een ondiepe glazen schaal. Giet de resterende marinade over de karbonades. Bedek, en zet minstens 12 uur, maar niet langer dan 24 uur in de koelkast.
    3. Verwarm een (gas)barbecue met deksel voor op middelhoog. Plaats een rooster ongeveer 12 cm boven de warmtebron.
    4. Vet het barbecuerooster met olie in. Leg de karbonades op het rooster en gooi de marinade weg. Doe de deksel op de barbecue en gril de karbonades gedurende 10 minuten, terwijl je ze een keer draait, of tot de gewenste gaarheid.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren