Carne con papas (Cubaanse rundvlees stoofpot)

    Carne con papas (Cubaanse rundvlees stoofpot)

    10keer bewaard
    1uur15min


    62 personen hebben dit gemaakt

    Carne con papas is een heerlijke Cubaanse stoofpot waarmee je iedere fan van vlees en aardappelen een plezier doet. De heerlijke geur van komijn maakt dit gerecht bijzonder.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1/2 groene paprika, ontpit en in stukjes gehakt
    • 1/2 ui, fijngesneden
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 1/4 theelepel gemalen komijnpoeder
    • 1/4 theelepel zout, verdeeld
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 eetlepels gemalen annatto zaad (achuete)
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 500 gr passata
    • 900 gr stoofvlees, gesneden in blokjes van 2,5 cm
    • 2 aardappels
    • 250 ml witte wijn
    • 950 ml water
    • 6 rundvlees bouillonblokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. In een blender meng je de groene paprika, ui, knoflook, 1/4 theelepel komijn en zout. Pulseer terwijl je 2 eetlepels olijfolie door de bovenkant van de mixer giet. Meng tot een gladde massa; zet apart.
    2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een snelkookpan op middelhoge hitte. Bak het groene paprika mengsel gedurende 1 minuut, roer er dan het annattozaad en 1 theelepel komijn door. Kook gedurende 1 minuut, roer er dan de passata door. Breng terug aan de kook, voeg vervolgens het rundvlees toe; laat sudderen gedurende 5 minuten. Roer de aardappelen erdoor en giet er dan wijn en water bij. Voeg vervolgens de bouillonblokjes. toe Breng weer aan de kook, en kook gedurende 1 minuut, voeg water toe, indien nodig, zodat alles net onder water ligt.
    3. Doe de deksel op de snelkookpan. Kook volgens de aanwijzingen in de handleiding gedurende ongeveer 30 tot 45 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    1

    Met een beetje "snuffelen" kan je nog wat meer kruiden en specerijen toevoegen, ik kies voor meer aardappelen in het recept, zeer de moeite waard deze stoofschotel, pittig en kruidig. Morgen maak ik soep van het overgebleven kookvocht - 21 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren