Carne en su Jugo (rundvlees in eigen sappen)

    Carne en su Jugo (rundvlees in eigen sappen)

    2keer bewaard
    1uur10min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dunne, kleine reepjes rundvlees worden in eigen vleessap gegaard en geserveerd met bonen en spek. Een authentiek Mexicaans gerecht uit de Jalisco regio. De groene pepers geven een pittig tintje, maar je kunt de zaadjes verwijderen als je het iets minder pittig wilt.

    gema Jalisco, Mexico

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 plakjes spek
    • 1 kilo runderlappen, of runderreepjes
    • zout en peper naar smaak
    • 4 verse tomatillos (Mexicaanse aardkers), vlies verwijderd
    • 3 serrano of groene pepers, ontzaad en in stukjes gehakt
    • 1 teentje knoflook, gepeld
    • 750 ml water
    • 1 kippenbouillonblokje (of bouillonpoeder)
    • 2 (400 gr) blikken pintobonen of bruine bonen
    • 1/2 ui, fijngesneden
    • gehakte verse koriander
    • 1 limoen, gesneden in 6 partjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Bak het spek in een grote, diepe koekenpan op matig tot hoog vuur tot het knapperig is, ongeveer 10 minuten. Laat uitlekken op een met een vel keukenpapier bekleed bord. Snijd het spek in stukjes en zet apart.
    2. Snij het rundvlees in kleine stukjes. Voeg het vlees toe aan de pan met het spekvet, breng op smaak met zout en peper en bak het vlees een paar minuten tot het bruin is en de vleessappen loskomen.
    3. Neem een paar stukjes van het vlees en stop dit in een blender of keukenmachine. Voeg de tomatillos, pepers, knoflook en water toe en mix tot een gladde massa.
    4. Giet het tomatillo mengsel over het vlees en breng aan de kook. Roer de kippenbouillon door het mengsel en zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen.
    5. Ondertussen verwarm je de bonen in een steelpan op matig vuur tot ze warm zijn; zet het vuur vervolgens laag om ze warm te houden totdat je ze gebruikt. Roer het spek en de bonen door het rundvlees; verdeel het gerecht over 6 kommen. Garneer elke kom met ui, koriander, zwarte peper en een schijfje limoen.

    Video

    Carne en su Jugo
    Carne en su Jugo

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren