Kersen en rozijnenbrood

    Kersen en rozijnenbrood

    16keer bewaard
    2uur35min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk, fruitig brood, gemaakt in de broodbakmachine voor puur gemak! Prachtig gegarneerd met clotted cream of gewoon boter.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 200 ml melk
    • 3 eetlepels boter
    • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel zout
    • 1 eetlepel kaneelpoeder
    • 400 gr tarwemeel
    • 1/2 theelepel gist (voor de broodbakmachine)
    • 75 gr gedroogde kersen
    • 75 gr rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Doe de melk, boter, bruine suiker, ei, zout, kaneel, gist en broodmeel in de broodbakmachine in de volgorde die de fabrikant aanbeveelt. Selecteer het witbrood programma.
    2. Voeg ongeveer 5 minuten voor het einde van het mengproces de gedroogde vruchten toe. Indien de broodbakmachine een fruit-stand heeft, gebruik die dan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Lauwerd
    van
    0

    Lekker broodje! Ik heb trouwens wel karnemelk gebruikt i.p.v. gewone melk en het was een heerlijk smeuiig brood. Dankjewel. - 03 sep 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren