Champagne-garnalen met pasta

    Champagne-garnalen met pasta

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Dit pastarecept is eenvoudig te maken, maar toch indrukwekkend en decadent lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr vermicelli pasta (of spaghetti)
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    • 100 gr gesneden verse champignons
    • 450 gr middelgrote garnalen, gepeld en ontdarmd
    • 350 ml champagne
    • 1/4 theelepel zout
    • 2 eetlepels sjalotjes, fijngehakt
    • 2 roma tomaten, in blokjes gesneden
    • 250 ml slagroom
    • zout en peper naar smaak
    • 3 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • vers geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de pasta in kokend water gedurende 6 tot 8 minuten of totdat deze beetgaar is, giet af.
    2. Ondertussen verhit je de olie op middelhoog tot hoog vuur in een grote koekenpan. Roerbak de champignons in de olie tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan, en zet opzij.
    3. Combineer garnalen, champagne en zout in de pan en kook op hoog vuur. Als de vloeistof net begint te koken haal je de garnalen uit de pan. Voeg de sjalotjes en tomaten toe aan de champagne; laat koken totdat vloeistof wordt teruggebracht tot ongeveer 125 ml, in ongeveer 8 minuten. Roer 3/4 van de room erdoor; laat dit al kokend een beetje indikken, in ongeveer 1 tot 2 minuten. Voeg garnalen en champignons toe aan de saus, en laat het geheel warm worden. Voeg kruiden naar smaak toe.
    4. Meng de warme gekookte pasta met de resterende room en peterselie. Serveer een schep garnalensaus over de pasta en bestrooi met Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren