Chi chi dango mochi

    (85)
    1 uur 10 minuten

    Dit is een Japans nagerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. De moeilijkere ingrediënten kun je vinden in Aziatische of Chinese winkels. Probeer dit recept niet te verdubbelen - de aanwijzingen moeten exact worden gevolgd.


    84 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 450 gr mochiko (kleefrijst meel)
    • 500 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 475 ml water
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 blik (400 ml) kokosmelk
    • 1/4 theelepel rode kleurstof voor in eten
    • 200 gr aardappelmeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Vet een ovenschaal (20x30 cm) in. Klop de rijstmeel, suiker en het bakpoeder samen; zet apart.
    2. In een middelgrote kom, meng je het water, vanille, kokosmelk en rode kleurstof. Meng door het rijstmeelmengsel. Giet in de voorbereide schaal.
    3. Bedek de schotel met folie en bak gedurende 1 uur. Laat volledig afkoelen.
    4. Keer de mochi schotel om op een schoon oppervlak dat is bedekt met aardappelmeel. Snijd het in kleinere stukken met behulp van een plastic mes (de mochi blijft minder plakken aan plastic messen).
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (85)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties