Chinese gestoomde broodjes met varkenvlees van de barbecue

    Chinese gestoomde broodjes met varkenvlees van de barbecue

    15keer bewaard
    3uur15min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn schoonzusters recept voor Char Siu Bao, of Chinese gestoomde broodjes met varkensvlees van de barbecue. Het kost wat moeite, maar is zeer de moeite waard. Je kunt je eigen Chinese varkensvlees van de barbecue maken of je kan het kopen in een aantal Chinese winkels.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 1 (7 gr) pakje gedroogde gist
    • 225 ml lauw water
    • 560 gr witte bloem
    • 4 eetlepels basterdsuiker
    • 2 eetlepels margarine of plantaardige olie
    • 125 ml kokend water
    • 2 eetlepels sesamolie
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 lente ui, in dunne plakjes gesneden
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 225 gr Chinees geroosterd varkensvlees, in blokjes
    • 2 eetlepels lichte sojasaus
    • 2 eetlepels oestersaus
    • 1 eetlepel basterdsuiker
    • 1 eetlepel maïzena
    • 2 eetlepels water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3uur  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Plaats het warme water in een grote kom en strooi de gist erover. Roer 125 gr van de bloem erdoor en meng goed. Dek af met een doek en laat het staan tot luchtbellen verschijnen, ongeveer 20 minuten.
    2. Los suiker en margarine in kokend water op en laat afkoelen tot het lauw is. Roer dit bij het gistmengsel samen met de rest van de bloem. Als het deeg te stijf wordt om te roeren, leg je het op een licht met bloem bestoven werkblad en kneed je het tot een glad geheel, ongeveer 10 minuten. Bestrijk een grote kom met sesamolie, en leg het deeg erin. Draai het om zodat het bedekt wordt met de sesamolie en bedek de kom met een vochtige doek. Laat het rijzen op een warme plaats tot het verdubbeld is in omvang.
    3. Verhit 2 eetlepels olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg lente-ui en knoflook toe en roerbak ongeveer 30 seconden. Voeg varkensvlees toe, en bak gedurende een minuut, roer dan de sojasaus, oestersaus en suiker erdoor. Los de maïzena op in 2 eetlepels water en roer het mengsel in het varkensvlees. Kook, onder voortdurend roeren tot het varkensvlees is bedekt met een verdikt glazuur. Verplaats het naar een kom en laat afkoelen.
    4. Haal het deeg uit de kom, en rol het uit tot een lange streep. Snijd het deeg in 2,5 cm stukjes. Sla elk stukjes plat in de vorm van een cirkel van 7,5 cm met behulp van de palm van je hand of een deegroller. Plaats 2 eetlepels van de varkensvleesvulling in het midden van elke cirkel, en knijp de randen rondom de vulling samen zodat het broodje gesloten wordt. Plaats elk broodje met de naad naar beneden op aluminiumfolie. Dek af met een handdoek, en laat het rijzen gedurende ongeveer 1 uur.
    5. Breng een paar centimeter water aan de kook in een wok. Plaats een paar broodjes tegelijk in een stoommandje, zoals een bamboe mandje voor een wok. Bedek en stoom de broodjes boven goed kokend water gedurende 10 minuten. Herhaal met de rest van broodjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren