Chinees-Koreaanse Kimchi van komkommer

    Chinees-Koreaanse Kimchi van komkommer

    4keer bewaard
    30min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke en makkelijk te maken komkommersalade in Koreaanse stijl met een beetje Chinese flair! Erg lekker bij Koreaanse BBQ gerechten.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 5 komkommers, geschild en gesneden in 1x3cm staafjes
    • 125g zeezout
    • 100 gr basterdsuiker
    • 125ml witte azijn
    • 250 ml water
    • 2 eetlepels chilibonensaus (toban Djan)
    • 1 eetlepel hot chili olie
    • 2 (10cm) hete rode pepers, gesneden
    • 1 kleine ui, gesneden
    • 5 teentjes knoflook, gesneden en geplet

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de komkommer en zeezout in een kom, laat 30 minuten staan om de komkommers zacht te laten worden. Afgieten en afspoelen met water.
    2. Terwijl de komkommers in het zout staan; klop met een garde de suiker, azijn en water samen in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en roer de chilibonensaus en hete chili-olie erdoor.
    3. Meng de komkommer met de gesneden pepers, ui en knoflook in een hittebestendige luchtdichte container, en giet het hete azijnmengsel over de groenten. Dek af en zet 2 tot 3 uur in de koelkast om de smaken te vermengen. Serveer koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren