Chocolade-yoghurttaart

    Chocolade-yoghurttaart

    19keer bewaard
    1uur40min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze romige taart was het hoogtepunt van ons paasbuffet waar iedereen iets lekker voor had meegebracht. Heerlijke chocoladebiscuit lagen worden aangevuld met een mooie romige yoghurtlaag en ingeblikt fruit naar keuze. Alles van mandarijn, sinaasappel tot kersen kan!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • luchtige bodem
    • 4 eierdooiers
    • 150 gr bloem
    • 50 gr maïzena
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 2 volle eetlepels ongezoete cacao
    • eiwit van 4 eieren
    • 4 eetlepels water
    • 150 gr basterdsuiker
    • mespuntje zout
    • Vulling
    • 500 gr yoghurt
    • 2 (400 gr) blikjes fruit (mango of mandarijnen zijn erg geschikt)
    • poedersuiker naar smaak
    • 3 zakjes gelatine
    • 475 ml slagroom
    • sap van 2 citroenen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Bekleed een springvorm (25 cm) met bakpapier en vet dit in.
    2. Klop de eierdooiers. Meng de bloem met maïzena, bakpoeder en cacao en schep ze door de eierdooiers. Klop de eiwitten met water, suiker en zout stijf en schep ze door het bloemmengsel.
    3. Bak de bodem in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten tot een prikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen en verwijder voorzichtig uit het blik. Laat helemaal afkoelen en snijd horizontaal door om twee rondes te maken.
    4. Yoghurt gedurende 30 minuten in een koffiefilter of een stuk neteldoek in een vergiet laten uitlekken. Laat het fruit uit blik goed uitlekken, maar bewaar het sap.
    5. Zoet de uitgelekte yoghurt met poedersuiker naar smaak.
    6. Meng het sap van de vruchten uit blik met de gelatine en los de gelatine op in de magnetron (je kunt het sap ook opwarmen in een kleine pan op de kookplaat en het dan gebruiken om de gelatine in op te lossen). Zet het gelatinemengsel korte tijd in de koelkast, zodat het mengsel een beetje dikker wordt (maar laat het niet stijf worden).
    7. In de tussentijd klop je de slagroom stijf. Spatel de slagroom en het citroensap door het gelatinemengsel. Meng de yoghurt met het fruit, waarbij je wat fruit achterhoudt ter decoratie.
    8. Verdeel (een deel van) de vulling over de taartbodem. Plaats de tweede helft van de cake er boven op en giet hier weer vulling op, ook over de zijkanten.
    9. Versier met het apart gehouden fruit en zet direct in de koelkast. Laat het hier een paar uur staan totdat de vulling stijf is geworden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren