Kip met pruimenjam

    Kip met pruimenjam

    7keer bewaard
    50min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig Oosters gerecht met een pikante, zoete smaak. In plaats van pruimencompote kunt u ook abrikozen gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 hele kip, in stukken
    • zout en gemalen zwarte peper naar smaak
    • 150 gr pruimencompote
    • 1 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 1/2 theelepels verse gember, fijngesneden
    • 1 1/4 theelepel kant-en-klare mierikswortel (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakplaat invetten of met bakpapier beleggen.
    2. De stukjes kip met zout en peper op smaak brengen en met het vel naar boven op de ingevette bakplaat leggen. Gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Terwijl de kip gaart in een kommetje pruimencompote, peper, gember en mierikswortel mengen. Als de kip 20 minuten in de oven staat insmeren met de pruimenglazuur en weer in de oven zetten.
    3. Braadt de kip ong. 20-30 minuten tot het vlees ook rond het bot wit is en het vleessap helder is. Een vleesthermometer die dicht op het bot geplaatst is moet 74°C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren