Chocolade cheesecake

    Chocolade cheesecake

    15keer bewaard
    2uur30min


    100 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een niet te mislukken chocolade cheesecake recept dat je vaak zult gebuirken als je je chocolade kwarktaart moment nodig hebt. Bedek met vers fruit, indien gewenst - maar chocolade fanaten zullen deze taart eten zoals hij is!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 170 gr koekkruimels (bij voorkeur Digestive)
    • 2 eetlepels suiker
    • 5 eetlepels gesmolten boter
    • 170 gr pure chocolade, fijngehakt
    • 675 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 200 gr suiker
    • 3 eieren
    • 120 ml zure room
    • 3 eetlepels witte bloem
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 120 ml zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Bereid de koekjesbodem voor door de koekkruimels, boter of margarine en 2 eetlepels suiker te mengen. Druk het mengsel in de bodem en zijkanten tot 5 cm van een 23 cm springvorm. Zet in de koelkast.
    2. Smelt de chocolade stukjes au bain marie. Zet opzij.
    3. Mix de roomkaas en 200 gr suiker in een grote mengkom tot een glad en romig geheel. Meng de eieren erdoor. Giet geleidelijk aan het chocolademengsel erdoor op lage snelheid tot het goed gemengd is . Voeg 120 ml zure room, bloem en vanille toe. Mix tot een glad mengsel. Giet over de koekjes bodem.
    4. Bak in een voorverwarmde oven op 180 C / gasoven stand 4 gedurende 55 tot 60 minuten of totdat de vulling stevig is. Zet de oven uit. Laat de cheesecake afkoelen gedurende 1 uur zonder dat je de ovendeur opent. Laat vervolgens helemaal afkoelen. Zet daarna enkele uren of gedurende de nacht in de koelkast. Garneer vlak voor het opdienen met gezoete zure room (meng 1 eetlepel suiker met 120 ml zure room).

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Jemaine
    van
    3

    echt heerlijk en makkelijk om te maken. smaakt nog goed na een paar dagen in de koelkast. Ik heb de taart na afloop nog versierd door met gesmolten chocolade lijnen op de taart aan te brengen. iedereen heeft ervan genoten! - 11 jul 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren