Chocolade cheesecake met slechts 5 ingrediënten

    Chocolade cheesecake met slechts 5 ingrediënten

    5keer bewaard
    1uur20min


    44 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een simpel chocolade cheesecake recept. Slechts vijf ingrediënten en een kant en klare taartbodem vormen een decadente, rijke en chocolade-achtige cheesecake waar iedereen van zal genieten.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 voorbereide (23 cm) volkoren koekjes bodem (Digestive koekjes)
    • 450 gr roomkaas
    • 340 gr pure chocolade, fijngehakt
    • 1 blikje (397 gr) gecondenseerde melk (gezoet)
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 C / gasoven stand 3. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron, af en toe roeren tot er een glad mengsel ontstaat. Zet opzij.
    2. In een middelgrote kom, meng je de roomkaas tot een glad en romig geheel. Voeg geleidelijk de gecondenseerde gezoete melk toe, dan de eieren en vanille. Tenslotte, roer je er de gesmolten chocolade door. Giet over de voorbereide bodem.
    3. Bak gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven, tot het midden stevig is. Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur, koel dan verder in de koelkast gedurende tenminste 4 uur voor je de taart opdient.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren