Chocolade-karamelsaus

    Chocolade-karamelsaus

    5keer bewaard
    20min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een niet te mislukken recept voor chocolade karamel saus. Het kan op zoveel manieren gebruikt worden dat het altijd geweldig is om bij de hand te hebben. Giet het over ijs, gebak, pudding of mix het door je koffie voor een heerlijke traktatie!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 330 gr kandijsiroop (golden syrup)
    • 100 gr kristalsuiker
    • 110 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 1/8 theelepel zout
    • 225 gr melkchocolade, fijngehakt
    • 50 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een pan roer je de room samen met de kandijsiroop, de basterdsuiker, de donkerbruine suiker en zout. Breng aan de kook op een midden-hoog vuur en laat koken tot het dik wordt en diep bruin, gedurende 8 tot 10 minuten. Haal van het vuur en roer de chocolade en boter erdoor tot een gladde massa ontstaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren