Crèmesoep met Sint-Jakobsschelpen

    Crèmesoep met Sint-Jakobsschelpen

    1keer bewaard
    40min


    76 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een romige soep met Sint-Jakobsschelpen. Perfect als voorgerecht. De soep wordt op smaak gebracht met witte wijn, champignons en lente-ui, en vervolgens overgoten met geraspte gruyère.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr Sint-Jakobsschelpen, afgespoeld en uitgelekt
    • 2 eetlepels boter
    • 1 bosje lente-ui, gehakt
    • 120 gr verse champignons, in plakjes
    • 2 eetlepels witte bloem
    • 250 ml melk
    • 125 ml droge witte wijn
    • 1 theelepel zout
    • 1 mespuntje gemalen witte peper
    • 60 gr geraspte gruyère kaas
    • 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Was de sint-jakobsschelpen en laat ze uitlekken. Als de sint-jakobsschelpen groot zijn, snijd ze dan in tweeën. Smelt de boter in een pan op midden-laag vuur. Bak de uien en champignons gaar.
    2. Roer de bloem erdoor. Giet de melk erin en roer op een matig vuur tot het verdikt is en er bubbeltjes verschijnen. Voeg de wijn, sint-jakobsschelpen, zout en peper toe. Kook op middelhoog vuur tot het verdikt is. Serveer overgoten met de kaas en peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren