Brownies met roomkaas

  • 60keer bewaard
  • 50min

Dit zijn verbazingwekkende chocoladebrownies die gemarmerd zijn met een cheesecake mengsel met chocolade stukjes. Decadent, anders en lekker! Dit is veruit mijn meest gevraagde recept.

DEE4156

Ingrediënten

Porties: 16 

  • 225 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 50 gr suiker
  • 1 ei
  • 170 gr pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
  • 50 gr boter
  • 170 gr pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
  • 100 gr suiker
  • 2 eieren
  • 85 gr witte bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

  1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Vet een vierkante bakvorm (23 cm) in.
  2. Meng de roomkaas met 50 gr suiker en 1 ei in een mengkom; roer tot een gladde massa. Roer de gehakte chocolade door het roomkaasmengsel. Zet opzij.
  3. Vul een pan met water en breng aan de kook. Zet de warmtebron uit en hang een hittebestendige mengkom in het water. In deze mengkom meng je de resterende boter met de 170 gr chocolade; roer tot het net gesmolten is en met elkaar vermengd is. Roer de resterende 100 gram suiker en 2 eieren erdoor, zeef dan de bloem, bakpoeder en zout erdoor en roer tot het gelijkmatig gemengd is.
  4. Giet de helft van het mengsel in de voorbereide bakvorm. Verdeel roomkaasmengsel over de chocoladelaag. Bedek met het resterende chocolademengsel (dit hoeft de roomkaaslaag niet volledig te bedekken). Met behulp van een mes, draai je in de bovenste laag door de roomkaaslaag om een marmerpatroon te maken.
  5. Bak in de voorverwarmde oven op 180 C / gasoven stand 4 gedurende 25 tot 30 minuten, of tot de bovenkant geplooid is en de randen wegtrekken van de zijkanten. Laat goed afkoelen. Snijd het in 12 tot 16 vierkanten. Bewaren in de koelkast of vriezer.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

Nanda
van
3

Superlekker! De brownie was heerlijk smeuïg, en zeker niet klef of droog. Ik heb wat nootjes toegevoegd (walnoten en pecannoten), smaakte erg goed. - 13 nov 2010

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties