Kip met romige citroensaus

    Kip met romige citroensaus

    10keer bewaard
    1uur


    46 personen hebben dit gemaakt

    Deze verrukkelijke, romige saus is het resultaat van experimenten met verschillende recepten voor roomsaus. Het is mijn favoriete saus geworden. Mochten er nog restjes saus zijn, dan zijn ze de volgende dag ook lekker. Serveren met pasta, een knapperig broodje en groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Marinade
    • 4 kipfilets
    • het sap van 1 citroen
    • 1 theelepel citroenconcentraat
    • 1 theelepel paprikapoeder (of naar smaak)
    • 2 theelepels Italiaanse kruiden
    • zout naar smaak
    • Romige citroensaus
    • 125 gr boter
    • 1/2 grote ui, fijngesneden
    • 125 ml witte wijn
    • 2 eetlepels witte bloem
    • 250 ml extra dikke room (50% vetgehalte)
    • 250 ml melk
    • het sap van 1 citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De kipfilet in een vuurvaste ovenschaal leggen en het sap van 1 citroen erover uitknijpen. Kruiden met citroenrasp, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en zout. Afdekken met keukenfolie en 2 uur of een nacht in de koelkast laten intrekken.
    2. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    3. In een grote sauspan op een matig hoog vuur de boter smelten. Ui en witte wijn toevoegen en al roerend de uien gaar bakken. Het vuur middelhoog zetten en de bloem erdoor kloppen. Geleidelijk de room door de bloemmix slaan. Melk en resterende citroensap toevoegen. De roomsaus direct over de kipfilet in de ovenschaal schenken.
    4. De ovenschaal met aluminiumfolie afdekken en de kip 30-40 minuten bakken tot het vlees niet meer roze is en het vleessap helder. Een vleesthermometer in het midden van een stuk vlees moet minstens 74°C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    Was gemakkelijk om te maken maar vond het qua smaak niet zo'n succes. - 26 mrt 2015

    berts
    van
    0

    Laat je maar gerust verleiden, met dit gerecht ga je echt scoren, de diversiteit aan ingrediënten komen prima boven de "room uit" Een volgende keer zal ik de melk verminderen tot 75 cc, - 05 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren