Deze mooie chutney is niet zo zoet als de gebruikelijke cranberrysaus. Gemberwortel zorgt voor een speciale smaak die sterker wordt naarmate de chutney langer staat. Heerlijk op een sandwich met kalkoen!
F
foodelicious
65 personen hebben dit gemaakt
Ingrediënten
Porties: 8
450 gr verse cranberry's
160 gr rozijnen
100 gr kristalsuiker
175 gr donkerbruine basterdsuiker
2 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel verse gember, fijngesneden
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
250 ml water
8 eetlepels fijngehakte ui
8 eetlepels in stukjes gesneden Granny Smith appel
Meng de cranberry's, rozijnen, kristalsuiker, donkerbruine basterdsuiker, kaneel, gember, kruidnagel en water in een steelpan. Breng aan de kook, laat vervolgens op een laag vuur sudderen tot de bessen gaan barsten, ongeveer 5 minuten. Voeg de ui, appel en bleekselderij toe; houd aan de kook terwijl je af en toe roert, tot het mengsel begint in te dikken, 5 tot 10 minuten. Doe het mengsel in een plastic bakje en laat een beetje afkoelen. Zet het vervolgens een nacht in de koelkast om de smaken te laten rijpen.