Colcannon (Ierse stamppot) met kaas

    Colcannon (Ierse stamppot) met kaas

    17keer bewaard
    1uur30min


    89 personen hebben dit gemaakt

    Mijn familie is dol op dit colcannon recept. Prei en kool worden beide gebruikt voor een heerlijke, winterse smaak en de gesmolten Cheddar bovenop maakt het echt af.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 aardappels, geschild en in vieren
    • 1 snufje zout
    • 6 eetlepels boter, in kleine stukjes
    • 120 ml zure room
    • 1 ei
    • 1 eetlepel melk, of zoveel als nodig
    • 1 theelepel boter, of zoveel als nodig
    • 200 gr geraspte kool
    • 2 preien, in stukjes gesneden
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 2 blokjes kippenbouillon
    • 60 gr geraspte Cheddar kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Leg de aardappelen in een grote pan en bedek ze met gezouten water. Breng aan de kook, zet het vuur lager tot medium-laag, dek af en kook gaar in ongeveer 20 minuten. Giet ze af en laat ze droog stomen gedurende een minuut of twee. Kruid de aardappelen met zout en pureer met 6 eetlepels boter, zure room, ei en melk.
    2. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Vet een 2-liter ovenschotel in.
    3. Verhit 1 theelepel boter in een koekenpan op matig vuur en roerbak de kool, prei en ui tot de kool gaar is en de ui glazig is, ongeveer 10 minuten. Verkruimel 2 bouillonblokjes in het kool-mengsel en roer om te mengen en de blokjes te laten oplossen. Roer het kool-mengsel door het aardappel-mengsel totdat het goed is gemengd, en giet het geheel over in de voorbereide schotel.
    4. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten; bedek met Cheddar kaas en zet terug in oven tot de kaas gesmolten is, ongeveer 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren