Coq au vin op klassieke wijze

    Coq au vin op klassieke wijze

    9keer bewaard
    2uur35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Coq au vin is een van mijn favoriete gerechten - altijd lekker en zo eenvoudig te maken. Het geheim is om niet te beknibbelen op de kooktijd als je wilt dat de kip van het bot valt. Je hoeft geen dure wijn te gebruiken, als het maar droge is.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 hele kip (1-1,5 kg), in stukken gesneden
    • 60 gr boter
    • 120 gr bacon
    • 1 grote ui, in stukjes gesneden
    • 1 wortel, in stukjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels bloem
    • 30 ml brandy of cognac
    • 750 ml droge rode wijn
    • 250 ml water
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel gedroogde tijm
    • 4 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
    • 1 laurierblad
    • 1 doosje champignons

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur15min  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. In een grote zware pan smelt je 3/4 van de boter en voeg je het spek toe. Voeg daarna de kip toe en bak deze op hoog vuur tot ze bruin is.
    2. Voeg de ui, wortel en knoflook toe en bestrooi met bloem. Voeg de cognac toe.
    3. Meng de rode wijn, water en tomatenpuree in een kom en voeg dit toe aan de pan. Voeg zout, peper, tijm, peterselie en het laurierblaadje toe. Zet het vuur laag en laat afgedekt 1,5 tot 2 uur sudderen totdat de kip van het bot valt.
    4. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons tot ze zacht zijn, bak alle vloeistof weg. Voeg ze bij de kip. Meng goed en eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren