Kip met spek en champignons

    Kip met spek en champignons

    9keer bewaard
    1uur10min


    428 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk vullende en romige schotel met kip, verse champignons en spek. Hoewel de kip een uur geroosterd moet worden, is de bereiding eenvoudig en snel. Een heerlijk uitgebalanceerd gerecht met groene groenten en wilde rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eetlepels boter, gesmolten
    • 2 kippenborsten, met bot en vel
    • 1 theelepel zout
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 2 plakjes doorregen spek
    • 35 gr champignons, gehalveerd
    • 4 eetlepels slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. De gesmolten boter in een ovenschaal van 23x33 cm schenken. Kip met het borstbeen op de bodem leggen en op smaak brengen met zout en peper. Kip omdraaien, kruiden en plakjes spek erover leggen. Champignons erover verdelen.
    3. 45-60 minuten in de voorverwarmde oven bakken, tot het kippenvlees wit is en de sappen helder.
    4. De schaal uit de oven halen, de inhoud op een bord leggen en warm houden. De jus uit de ovenschaal in een kleine sauspan gieten en op een laag vuur met de room tot een dikke saus kloppen. De saus over de kip schenken en warm serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren