Courgette met knoflook en dille-yoghurtsaus

    Courgette met knoflook en dille-yoghurtsaus

    7keer bewaard
    50min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Dit Mediterrane recept is een heerlijke andere manier om courgette te eten, vooral leuk als je een grote oogst uit eigen tuin hebt. Het is makkelijk te bereiden en geweldig met vers, knapperig brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 1 theelepel kristalsuiker
    • 4 courgettes, fijngesneden
    • 45 gr gehakte verse dille
    • 4 eetlepels ongekookte witte rijst (lange korrel)
    • 120 ml water
    • zout en peper naar smaak
    • 450 gr yoghurt
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1/2 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig vuur en roerbak de ui tot deze doorschijnend is, ongeveer 5 minuten. Roer de suiker erdoor, voeg vervolgens de gehakte courgette, dille en rijst toe. Roerbak tot de courgette zacht is, ongeveer 5 minuten. Giet het water erbij, bestrooi met zout en peper en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het mengsel sudderen tot de rijst gaar is, ongeveer 20 minuten. Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen tot het lauw is.
    2. Maak een saus door de yoghurt, knoflook en zout in een kom te mengen. Serveer dit over de lauwwarme courgette en rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Lekker als basis, maar het mist nog wat. Met cashewnootjes en at extra kruden door de saus erg lekker - 04 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren