Couscous met zongedroogde tomaat en portobello

    Couscous met zongedroogde tomaat en portobello

    6keer bewaard
    45min


    92 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke couscous schotel is een heerlijke bijgerecht of zelfs een stevig vegetarisch hoofdgerecht. Zongedroogde tomaten en paddestoelen geven dit gerecht samen met de verse kruiden heel veel smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 55 gr droge zongedroogde tomaten
    • 250 ml water, plus extra
    • 140 gr couscous
    • 1 theelepel olijfolie
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 1 bosje lenteuitjes, gehakt
    • 5 eetlepels verse basilicumblaadjes
    • 4 eetlepels verse koriander, fijngehakt
    • het sap van 1/2 citroen
    • zout en peper naar smaak
    • 120 gr portobello hoedjes, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Plaats de zongedroogde tomaten in een kom met 250 ml water. Laat 30 minuten weken, totdat ze zacht zijn. Giet af terwijl je het water bewaart en snijd de tomaatjes.
    2. In een middelgrote steelpan, combineer je het water van de zongedroogde tomaatjes met voldoende water om het 350 ml te maken. Breng aan de kook. Roer de couscous erdoor. Dek af en haal van het vuur en laat het 5 minuten staan totdat de vloeistof is geabsorbeerd. Roer voorzichtig met een vork.
    3. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Roer in de zongedroogde tomaten, knoflook en lente-uitjes erdoor. Roerbak ongeveer 5 minuten, totdat de lente-uitjes zacht zijn. Meng de basilicum, koriander en citroensap erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Meng er de de paddestoelen door, en blijven 3 tot 5 minuten roerbakken. Roer dit door de gekookte couscous om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren