Cranberry en kumquat compote

    Cranberry en kumquat compote

    Voeg toe aan favorieten!
    52min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Aangezien we verse cranberry's in onze plaatselijke supermarkt hadden, heb ik met deze compote geëxperimenteerd met de kerst (voor bij de kalkoen). Dit pakte zo goed uit, dat ik nu altijd deze maak. Een mooi alternatief voor cranberrysaus.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 16 kumquats
    • 175 ml water
    • 152 gr suiker
    • 3 stuks gekonfijte gember
    • 450 gr verse cranberry's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 27min  ›  Klaar in:52min 

    1. Prik 2-3 keer in de kumquats met een vork, doe ze in koud water en breng ze aan de kook. Giet ze af en spoel ze met koud water. Herhaal dit proces tweemaal.
    2. Breng de kumquats aan de kook met 175 ml water en de suiker. Verlaag de temperatuur en laat gedurende 15 minuten sudderen in een pan zonder deksel.
    3. Haal de kumquats uit de ontstane siroop en zet ze apart.
    4. Hak de gember fijn en voeg de cranberry's toe aan de pan met de siroop. Kook ze gedurende 10 tot 12 minuten, onder af en toe roeren, op een laag tot medium vuur, totdat de cranberry's barsten en je een romige saus hebt.
    5. In de tussentijd, snijd je de koude kumquats in kwarten en verwijder de kernen. Snijd de kumquats vervolgens in dunne reepjes en voeg toe aan de cranberries. Bewaar het in een goed afgesloten bakje in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren