Cranberry en pecannoten taart

    Cranberry en pecannoten taart

    4keer bewaard
    1uur30min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke manier om verse cranberry's te gebruiken als ze weer in de supermarkten verschijnen. Deze taart is verwant aan de beroemde 'Pecan pie' die je kunt vinden in de VS.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 (23 cm) kant en klare diepe taartbodem
    • 110 gr cranberry's
    • 3 eieren
    • 125 gr basterdsuiker
    • 225 gr kandijsiroop (golden syrup)
    • 6 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1/4 theelepel foeliepoeder
    • 1/8 theelepel zout
    • 110 gr halve pecannoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Hak de cranberry's in de keukenmachine of met de hand. Verspreid ze over de taartbodem.
    3. In een grote kom klop je de eieren schuimig. Voeg suiker, kandijsiroop, gesmolten boter of margarine, vanille, foelie en zout toe. Meng dit goed. Giet het mengsel over de cranberry laag. Verspreid de pecannoot helften netjes over het suiker mengsel.
    4. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 45 à 50 minuten, tot de taart goudbruin is en stevig in het midden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Ik begrijp niet dat je de cranberry's moet hakken en dan op de bodem van de vorm moet doen en dan het deeg erop strijken. Op de foto ziet het eruit dat je eerst het deeg in de vorm doet en daarop de cranberries en dan de noten? - 17 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren