Roomkaas cupcakes

    Roomkaas cupcakes

    15keer bewaard
    55min


    37 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk eenvoudig recept, met slechts vijf ingrediënten, dat ook nog eens glutenvrij is. Liefhebbers van cheesecake zullen deze kleine cupcakes van roomkaas zeker waarderen. Gebruik je favoriete fruitvulling of compote voor bovenop elke cupcake.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 675 gr roomkaas
    • 200 gr basterdsuiker
    • 1,5 theelepel vanille-extract
    • 5 eieren
    • 2 (390 gr) blikken vruchtenvulling naar keuze

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 C / gasoven stand 3. Vul twee 12-muffin blikken met papieren bakjes.
    2. In een grote kom meng je de roomkaas en suiker. Meng tot een zachte massa. Voeg de eieren toe en meng goed. Voeg vervolgens de vanille toe.
    3. Verdeel beslag gelijkmatig over de muffinblikken en bak op 170 C / gasoven stand 3 gedurende 35 minuten.
    4. Als ze klaar zijn, zal het midden een beetje inzakken tijdens het afkoelen. Wanneer ze afgekoeld zijn, vul de holtes met 2 tot 3 eetlepels van je favoriete fruitvulling. Bewaren in de koelkast.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren