Pasta met kip en zongedroogde tomaat

    Pasta met kip en zongedroogde tomaat

    62keer bewaard
    1uur


    56 personen hebben dit gemaakt

    Kip met pasta, zongedroogde tomaten en geroosterde rode paprika. Dit unieke pastagerecht is heerlijk met bruschetta en een glas wijn.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 4 kipfilets, in stukken van 3 cm
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 250 ml extra dikke room (50% vetgehalte)
    • 3/4 potje (290 gr) zongedroogde tomatenpesto
    • 1 potje (350 gr) geroosterde rode paprika, uitgelekt en fijngesneden
    • 50-80 gr verse basilicum, fijngesneden
    • 1 theelepel cayennepeper of chilipoeder
    • 1 pak (500 gr) penna pasta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. In een koekenpan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten en daarin de kip in 10 minuten bruin bakken. Knoflook erdoor roeren en nogmaals 1 minuut bakken, vervolgens de room erbij schenken. Zongedroogde tomatenpesto, geroosterde paprika, basilicum en cayennepeper toevoegen en op een laag vuur 30 minuten laten sudderen tot de saus is ingedikt.
    2. Terwijl de saus suddert een grote pan met licht gezouten water op een hoge vlam aan de kook brengen. De penne toevoegen, weer aan de kook brengen en de pasta in een open pan onder af en toe roeren in ong. 11 minuten beetgaar koken. Goed afgieten.
    3. Serveer de saus over de penne.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    KravenUrubinja
    1

    Prima recept. Snel klaar en overheerlijk - 11 okt 2013

    van
    1

    echt heerlijk!! - 18 feb 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren