De beste bosbessenmuffins

    De beste bosbessenmuffins

    8keer bewaard
    45min


    656 personen hebben dit gemaakt

    Grote bosbessenmuffins met een knapperige toplaag van suiker. Het recept heb ik van mijn oma. Snel en gemakkelijk, met weinig ingrediënten. Gebruik muffinvormpjes!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 110g ongezouten boter
    • 250g suiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 eieren
    • 250g bloem, apart te verwerken
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 125ml karnemelk
    • 1 doosje verse bosbessen - afgespoeld, uitgelekt en afgedroogd
    • 2 el basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 190 graden C / gasstand 5. Zet papieren vormpjes in een muffinvorm.
    2. Klop in een grote kom de boter, 250g suiker en zout tot een licht en luchtig mengsel. Klop de eieren een voor een doorheen. Mix alle bloem, behalve 4 eetlepels en het bakpoeder erdoor. Mix het meel afwisselend met de karnemelk door het beslag. Plet 1/4 van de bosbessen, en meng door het beslag. Meng de rest van de hele bosbessen met de rest van de bloem en schep ze door het beslag. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bestrooi licht met de suiker.
    3. Bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de muffins goudbruin zijn, en de bovenkanten terugveren als je er zachtjes op drukt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren