De beste karnemelk-pannenkoeken

    De beste karnemelk-pannenkoeken

    8keer bewaard
    25min


    2730 personen hebben dit gemaakt

    Een zeer lichte en luchtige pannenkoek gemaakt van verse karnemelk, de beste die ik ooit heb gemaakt!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 375g bloem
    • 3 eetlepels suiker
    • 3 theelepels bakpoeder
    • 1 1/2 theelepel baksoda (dubbelkoolzure soda)
    • 3/4 theelepel zout
    • 750ml karnemelk
    • 125ml melk
    • 3 eieren
    • 5 eetlepels boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng in een grote kom bloem, suiker, bakpoeder, baksoda en zout. Klop in een aparte kom karnemelk, melk, eieren en gesmolten boter. Houd de twee mengsels apart totdat u klaar bent om te bakken.
    2. Verhit een licht geoliede koekenpan op matig hoog vuur. U kunt wat water in de pan druppelen en als het bolletjes vormt en sist, is de pan klaar voor gebruik!
    3. Giet het natte mengsel door de droge mengsel en gebruik een houten lepel of vork om te mengen. Roer tot het net met elkaar vermengd is. Niet te veel roeren! Giet of schep het beslag in de pan, ongeveer 125ml voor elke pannenkoek. Aan beide kanten bruin bakken en warm serveren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren