De beste cheesecake met chocoladestukjes

    De beste cheesecake met chocoladestukjes

    14keer bewaard
    1uur20min


    476 personen hebben dit gemaakt

    Dit is het beste cheesecake recept dat ik ooit heb gemaakt. Elke keer als familie en vrienden deze cheesecake eten, smeken ze om het recept. Het is ontzettend eenvoudig te maken, en het ziet er heerlijk uit!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 125 gr verkruimelde volkorenbiscuit (Digestive)
    • 5 eetlepels basterdsuiker
    • 75 gr boter, gesmolten
    • 5 eetlepels ongezoet cacaopoeder
    • 675 gr roomkaas
    • 1 blikje (397 gr) geconsenseerde melk (gezoet)
    • 3 eieren
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 170 gr pure chocolade stukjes
    • 1 theelepel bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 150 ° C / gasoven stand 2. Meng de koekkruimels, suiker, boter en cacao. Druk aan op de onderkant en aan de zijkanten van een springvorm (23 cm). Zet opzij.
    2. Klop de roomkaas tot een glad mengsel. Voeg geleidelijk de gecondenseerde gezoete melk toe; goed mengen. Voeg vanille en eieren toe, en klop op matige snelheid tot een gladde massa. Meng 1/3 van de stukjes chocolade met 1 theelepel bloem om het mee te bedekken (dit weerhoudt de stukjes ervan naar de bodem van de taart te zinken). Meng door het kaasmengsel. Giet over de voorbereid koekjesbodem. Bestrooi met de rest van de chocolade stukjes.
    3. Bakken op 150 ° C / gasoven stand 2 gedurende 1 uur. Zet de oven uit (houd de deur van de oven gesloten) en laat de taart in de oven afkoelen gedurende een uur. Verwijder uit de oven om helemaal af te koelen. Laat de taart vervolgens verder afkoelen in de koelkast voordat je de springvorm verwijdert. Houd de taart gekoeld totdat je hem serveert.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren