Dubbele chocolade-walnootbrownies

    Dubbele chocolade-walnootbrownies

    7keer bewaard
    55min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Als je dol bent op chocola, zul je dit brownierecept heerlijk vinden. Er zit heel veel chocolade in.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225g boter
    • 110g chocolade (om te koken)
    • 400g suiker
    • 3 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 125g bloem
    • 175g gehakte walnoten
    • 170g chocolate chips (of een chocoladereep die je zelf in kleine stukjes hebt gehakt)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Smelt de boter en chocolade in een middelgrote pan op matig vuur. Haal van het vuur.
    2. Verwarm de oven voor tot 180 graden C / gasstand 4.
    3. Meng de suiker geleidelijk met een pollepel erdoor tot het goed gemengd is. Voeg de eieren een voor een toe, klop goed door na elke toevoeging; roer vanille-extract erdoor. Meng de bloem erdoor. Roer er 2/3 van de walnoten door het beslag.
    4. Verspreid het beslag in een ingevette bakvorm van 20x30cm. Meng resterende walnoten met de chocolate chips, strooi dit over de bovenkant van het browniebeslag, en druk het iets in het beslag. Bak de brownie in een voorverwarmde oven gedurende 35 minuten of tot de bovenkant terugveert als je hem zachtjes indrukt met je vinger. Laat helemaal afkoelen het bakblik op een rooster. Snijd ze in plakjes of vierkanten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren