Duivenerwten (cajan) en rijst van de Bahama's

    Duivenerwten (cajan) en rijst van de Bahama's

    1keer bewaard
    1uur30min


    32 personen hebben dit gemaakt

    Een uitstekende aanvulling op andere traditionele Caribische gerechten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr boter
    • 50 gr spek, in blokjes gesneden
    • 1 grote ui, in stukjes gesneden
    • 1 stengel selderij, in blokjes gesneden
    • 1 grote tomaat, in blokjes
    • 5 eetlepels tomatenpuree
    • 1 eetlepel ketchup
    • zout en peper naar smaak
    • 1 blik duivenerwten (400 gr), in sap
    • 400 ml water
    • 280 gr witte rijst (lange korrel)
    • 1 takje verse tijm, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem op matig hoog vuur. Bak de spek in de pan totdat deze gelijkmatig bruin is. Roer de ui en selderij toe en bak tot ze gaar zijn. Meng de tomaat, tomatenpuree en ketchup erbij. Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur laag en kook ongeveer 15 minuten.
    2. Roer de duivenerwten en sap, water, rijst en tijm in de pan. Breng aan de kook, bedek en zet het vuur lager. Laat 40 minuten op laag vuur sudderen, of totdat alle vloeistof is opgenomen. Roer de rijst los met een vork.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren