Kip Tandoori van de barbecue

    Kip Tandoori van de barbecue

    17keer bewaard
    40min


    155 personen hebben dit gemaakt

    Een marinade naar Indiaas recept op basis van een ruim assortiment kruiden. Lang marineren is niet nodig, de aroma's trekken in terwijl de barbecue heet wordt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 theelepel kerriepoeder
    • 1/2 theelepel gemalen chilipepers
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemberpoeder
    • 1/4 theelepel paprikapoeder
    • 1/4 theelepel kaneelpoeder
    • 1/4 theelepel kurkuma
    • 2 eetlepels water
    • 4 kipfilets

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Het rooster met olie invetten. De kip 6-8 minuten per kant roosteren, tot het vleessap helder is.
    2. De barbecue goed heet laten worden.
    3. In een middelgrote kom kerriepoeder, gemalen chilipepers, zout, gember, paprikapoeder, kaneel en kurkuma met water tot een gladde pasta mengen. De kip hiermee inwrijven en op een bakplaat leggen. Afdekken en 20 minuten laten marineren.

    Tip:

    Als je op zoek bent naar een melkvrij tandoori recept, dan is dit perfect. Wil je een wat meer authentieke tandoori, vervang dan het water van de marinade door yoghurt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren