Eendenborst à l'orange

    Eendenborst à l'orange

    8keer bewaard
    30min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Waarom eend en sinaasappelsaus zo goed gaan samen is mij een raadsel. Het is gewoon zo. Deze eendenborst is mijn favoriete gerecht wanneer ik iets speciaals wil maken voor mijn man.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 dikke eendenborsten met de huid
    • 3 onbespoten sinaasappels
    • olie om te bakken
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • 50 ml Grand Marnier
    • 200 ml slagroom
    • 1 theelepel kippenbouillon
    • 1 eetlepel balsamico azijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Was de eendenborsten, dep ze droog en snijd de huid voorzichtig in een ruitpatroon met een scherp mes - oppassen dat je niet in het vlees snijdt.
    2. Was een van de sinaasappelen met warm water en rasp 1-2 eetlepels van de schil, pel de sinaasappel vervolgens en snijd hem in plakjes. Verwijder de velletjes van de binnenkant. Pers het sap uit de andere twee sinaasappels.
    3. Verhit wat olie op midden-hoog vuur en plaats de eendenborsten met de huid-zijde naar beneden in de pan. Bak gedurende ongeveer 8 minuten. Draai de eendenborsten om, giet er Grand Marnier over heen en bak nog 5 minuten. Haal de eendenborsten uit de pan, breng op smaak met zout en peper en houd ze warm.
    4. Voor de saus, roer je het sinaasappelsap door de room. Voeg de bouillon en de balsamico azijn toe en laat dit 5 minuten koken. Voeg de stukjes sinaasappel en de sinaasappelrasp toe en breng op smaak met zout en peper.
    5. Snijd de eendenborsten in plakjes. Voeg het bakvocht toe aan de saus, voeg dan de reepjes eendenborst toe en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren