Eenvoudige Chili con carne

    Eenvoudige Chili con carne

    8keer bewaard
    50min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak vaak een pan chili con carne, vooral wanneer het koud is buiten. Je kunt de chili natuurlijk verfijnen naar je eigen smaak of andere specerijen gebruiken. Ik dien het meestal alleen met brood en een gemengde salade op, maar je kan het ook serveren met witte rijst of een aardappel in de schil.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 groene peper
    • 1 rode peper
    • 2 eetlepels olie, verdeeld
    • 800 gr rundergehakt
    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 4 tenen knoflook, fijngehakt
    • 1 groene paprika, in stukjes
    • 1 rode paprika, in stukjes
    • 2 (400 gr) blikken hele gepelde tomaten
    • chilipoeder
    • zout en peper naar smaak
    • 500 ml runderbouillon
    • 425 gr kidneybonen
    • 425 gr suikermaïs
    • 1 bosje peterselie, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Was de pepers, halveer ze in de lengte, verwijder de zaadjes en de steel en hak ze fijn.
    2. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan, voeg het gehakt toe en rul het met een houten lepel. Voeg ui en knoflook toe en bak op laag vuur.
    3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de paprika's en pepers op matig vuur. Voeg dan de tomaten toe en breng op smaak met chilipoeder, zout en peper.
    4. Doe het paprikamengsel en het gehakt samen in een hoge pan en bak gedurende vijf minuten op een matig vuur. Voeg dan de bouillon toe, breng aan de kook, verminder hitte en laat 15 minuten sudderen. Tenslotte voeg je de bonen en maïs toe en verhit je alles goed.
    5. Bestrooi met peterselie voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren