Eenvoudige kreeftensoep

    Eenvoudige kreeftensoep

    1keer bewaard
    20min


    259 personen hebben dit gemaakt

    Deze verleidelijke romige soep is een indrukwekkend voorgerecht en toch zo makkelijk om te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 ml kippenbouillon
    • 2 middelgrote plakjes ui
    • 2 el boter
    • 2 el bloem
    • 475 ml melk
    • 1/2 tl zout
    • 450g kreeft, gekookt en het vlees in blokjes gesneden
    • 1/2 tl Worcestersaus
    • 1 mespuntje gemalen cayennepeper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe 60ml kippenbouillon en de ui in een kleine koekenpan. Kook 5 tot 7 minuten op laag vuur.
    2. Smelt de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Klop langzaam met een garde de bloem erdoor. Klop net zo lang tot een romig mengsel is ontstaan.
    3. Giet geleidelijk de bouillon erbij, onder voortdurend roeren. Klop met de garde melk, zout, ui, kreeft, worcestersaus en cayennepeper erdoor. Warm door tot de soep bijna kookt. Laat de soep niet koken, want dan kan de melk gaan stremmen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren