Elzasser chocoladetruffels

    Elzasser chocoladetruffels

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn niet zomaar bonbons! Ze zijn hard aan de buitenkant en zacht van binnen. Je maakt er 5 dozijn mee, dus ook leuk om weg te geven als kado!

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 2 eieren
    • 125g suiker
    • 110g ongezoete chocolade om mee te koken
    • 1/2 tl gemalen kaneel
    • 1 tl vanille-extract
    • 5 el bloem
    • 400g gemalen amandelen
    • 5 eetlepels poedersuiker ter decoratie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:35min 

    1. Klop de eieren en suiker tot een licht en luchtig mengsel. Rasp de chocolade en voeg toe aan het eimengsel. Voeg de resterende ingrediënten toe en klop goed door. Vorm een bal. Zet minstens een uur in de koelkast.
    2. Vorm van het gekoelde deeg kleine balletjes van ongeveer 1 cm in diameter. Rol elk balletje door de poedersuiker.
    3. Leg de balletjes op een ingevette bakplaat en laat het in een warme kamer (keuken) 4-5 uur drogen. Bak daarna 3-5 minuten op 240 graden C / gasstand 9. Laat 10 minuten op de bakplaat afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren