Kipfilet met appelvulling

    Kipfilet met appelvulling

    24keer bewaard
    40min


    706 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk gerecht om overgebleven appels in te verwerken. Speciaal geschikt voor Golden Delicious en Cox appels.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 kipfilets (100 gr)
    • 2 kleine appels, in dunne schijfjes of grof geraspt
    • 2 eetlepels milde Cheddar, geraspt
    • 1 eetlepel paneermeel
    • 1 eetlepel boter
    • 60 ml droge witte wijn
    • 60 ml water
    • 1 eetlepel water
    • 1 1/2 theelepel maïzena
    • 1 eetlepel verse peterselie ter garnering, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Appel, kaas en paneermeel mengen en apart zetten.
    2. Tussen vetvrij bakpapier de kipfilet tot 1 cm dikte platdrukken. Appelmengsel over kipfilets verdelen. De filets oprollen en met een cocktailprikker vastzetten.
    3. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur boter smelten en de gevulde kipfilets aanbraden.
    4. Wijn en water toevoegen. 15-20 minuten in een gesloten pan laten sudderen tot het kippenvlees niet meer roze is.
    5. De kipfilets op een bord leggen. Maïzena en 1 eetlepel water door de jus roeren, aan de kook brengen en tot een dikke saus roeren.
    6. De saus over de kip schenken garneren met peterselie en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    MVteD
    van
    0

    Ontzettend lekker! Zeker om weer eens iets anders te doen met de appels uit onze appelboom, want appeltaart en appelmoes gaan zo vervelen. ;-) - 16 nov 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren