Gebakken brood (wentelteefjes) met appel en rozijnen

    Gebakken brood (wentelteefjes) met appel en rozijnen

    4keer bewaard
    1uur


    411 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige maar elegante manier voor een snel ontbijt. Bereid de avond tevoren voor, en laat in de oven bakken terwijl je in de douche staat. Voeg extra rozijnen, krenten of rozijnen toe, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 (500g) kaneel-rozijnen brood, in blokjes
    • 225g roomkaas, in blokjes gesneden
    • 125g geschilde appels, in blokjes gesneden
    • 8 eieren
    • 300 ml room
    • 300ml melk
    • 6 eetlepels boter, gesmolten
    • 4 eetlepels ahornsiroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Vet een ovenschaal van 20x30cm in met boter of olie. Schik de helft van de blokjes rozijnenbrood in de bodem van de schaal. Strooi er de roomkaas gelijkmatig overheen, en dek af met de appels. Als u extra rozijnen wilt gebruiken, voeg deze dan nu toe. Leg het resterende brood erbovenop.
    2. Klop in een grote kom de eieren los met de room, melk, boter en ahornsiroop. Giet over het broodmengsel. Dek af met plastic folie, en druk naar beneden zodat al het brood is doorweekt. Zet minstens 2 uur of een nacht in de koelkast.
    3. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3.
    4. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat 10 minuten staan voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren