Gebakken falafel

    Gebakken falafel

    5keer bewaard
    40min


    193 personen hebben dit gemaakt

    Een gemakkelijke, lekkere manier om falafel te maken - eerst in de pan gebakken, vervolgens afgewerkt in de oven. Serveer met pitabroodjes en tzatziki.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 4 eetlepels gehakte ui
    • 1 (400g) blikje kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
    • 4 eetlepels gehakte verse peterselie
    • 3 kruidnagels knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1/4 theelepel gemalen koriander
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel baksoda (dubbelkoolzure soda)
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 ei, losgeklopt
    • 2 theelepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Wikkel de ui in een theedoek of een stuk neteldoek en knijp zoveel mogelijk het vocht eruit. Zet apart. Doe de kikkererwten, peterselie, knoflook, komijn, koriander, zout en soda in een food-processor. Pureer tot een grof mengsel. Meng het kikkererwtenmengsel met de ui in een kom. Mix bloem en ei erdoor. Vorm van het mengsel vier grote hamburgers en laat deze 15 minuten liggen.
    2. Verwarm een oven voor op 200 C / gas 6.
    3. Verhit de olijfolie in een grote, ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. Leg de hamburgers in de pan en bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 3 minuten aan elke kant.
    4. Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak tot alles goed heet is, in ongeveer 10 minuten.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren