Gebakken kabeljauw in Italiaanse stijl

    Gebakken kabeljauw in Italiaanse stijl

    36keer bewaard
    30min


    491 personen hebben dit gemaakt

    Deze eenvoudige gebakken visschotel wordt erg smakelijk door een heerlijk kruimelige broodkruim (of paneermeel)- en kaas toplaag. Het is een geweldige manier om kinderen van vis te laten genieten, zonder dat deze gefrituurd is! Je kan ook andere soorten vis voor dit recept gebruiken, zoals schelvis, koolvis of zelfs heilbot.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels gekruide paneermeel/broodkruim
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 2 eetlepels geraspte Pecorino Romano kaas
    • 1/4 theelepel knoflookpoeder
    • 1/2 theelepel zout, of naar smaak
    • 450 gr kabeljauwfilets
    • 50 gr boter, gesmolten
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6. Vet een middelgrote ovenschaal in met olie.
    2. In een ondiepe kom, meng het broodkruim/paneermeel, Parmezaanse kaas, Pecorino Romano kaas, knoflookpoeder en zout.
    3. Bestrijk beide kanten van de visfilets met boter en haal ze in door het broodkruim/paneermeel mengsel. Leg de filets in een enkele laag in de voorbereide bakvorm en bestrooi met peterselie.
    4. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 tot 15 minuten, of totdat de vis makkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    4

    - Gewaardeerd op - 11 jan 2014

    1

    een fijn recept voor een doordeweekse dag! niet al te veel werk en heerlijk resultaat. - 14 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren