Gebakken zalm tikka

    Gebakken zalm tikka

    11keer bewaard
    7min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig, op de Indische keuken geïnspireerd recept voor zalm. Je kunt dit recept ook proberen met een witte vis - kabeljauw, schelvis, koolvis, enz.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 theelepels chilipoeder
    • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 1/2 theelepel zout
    • 225 gr wilde zalmfilets, snijd in blokjes van 2,5 cm
    • 125 ml olie om te frituren
    • 2 theelepels maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:7min 

    1. Meng de chilipoeder, kurkuma en zout in een kom. Voeg de zalm toe en roer totdat deze goed bedekt is met de kruiden. Laat 15 minuten staan.
    2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Terwijl de olie warm wordt, strooi de maïzena over de zalm en roer je weer tot alles bedekt is met bloem.
    3. Bak de zalmblokjes in de verwarmde olie tot ze goudbruin zijn, ongeveer 1 minuut per kant.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren