Gebaksschelpen van soezendeeg

    Gebaksschelpen van soezendeeg

    5keer bewaard
    1uur


    100 personen hebben dit gemaakt

    Deze veelzijdige gebaksschelpen zijn perfect voor het maken van soesjes, of wees creatief en vul ze met een verscheidenheid aan vullingen - vla, ijs, slagroom en vers fruit - de mogelijkheden zijn eindeloos!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 110 gr margarine of boter
    • 1/8 theelepel zout
    • 250 ml kokend water
    • 125 gr gezeefde witte bloem
    • 4 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 230 C / gasoven stand 8.
    2. In een middelgrote steelpan meng je de margarine, zout en kokend water en verwarm tot hele mengsel kookt. Zet het vuur laag, voeg bloem in een keer toe en roer krachtig tot het mengsel een bal vormt. Verwijder van het vuur en voeg de eieren een voor een toe, grondig roeren na elk ei. Blijf kloppen tot het mengsel dik en glanzend is en niet meer aan de lepel plakt.
    3. Spuit of lepel op een ingevette bakplaat en bak 20 minuten, verminder hitte tot 180 C / gasoven stand 4 en bak nog eens 20 minuten, of tot ze goudbruin zijn en hol klinken als je er op tikt. Laat afkoelen en vul zoals gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren