Gebraden kip met zwarte pepersaus

    Gebraden kip met zwarte pepersaus

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Een hele gebraden kip geserveerd met een heerlijk romige pepersaus. Tip: Gebruik de bodem van een zware braadpan om de hele peperkorrels te pletten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 (2 kg) hele kip
    • zout en peper naar smaak
    • 250ml droge vermout
    • 4 sjalotten, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 250ml slagroom, stomend heet gemaakt
    • 1 eetlepel geplette zwarte peperkorrels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C / gasstand 4. Kruid de kip van binnen en buiten met zout en peper. Plaats kip in een braadslee met de vermouth, sjalotten en knoflook.
    2. Dek de ovenschaal af en bak 1 uur en 20 minuten in de voorverwarmde oven, of 20 minuten per 450g.
    3. Giet de sappen uit de braadslee door een zeef in een pan. Laat op middelhoog vuur inkoken tot het is teruggebracht tot ongeveer 125ml. Roer de verwarmde room en geplette peperkorrels erdoor. Laat op middellaag vuur 5 minuten verwarmen, tot het dik wordt, maar laat het niet koken. Snijd de kip aan, en serveer met saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren