Gegratineerde bloemkool en broccoli

    Gegratineerde bloemkool en broccoli

    18keer bewaard
    1uur


    19 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak het voor volwassenen zoals beschreven, maar voor de kinderen laat ik de wijn weg en voeg ik meer melk of wat room toe; mijn dochter vindt het heerlijk. Het is een favoriet in de familie, en een geweldige manier om kinderen groente te laten eten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg bloemkool
    • 250 gr broccoli
    • 50 gr boter
    • 50 gr bloem
    • 200 ml warme melk
    • 200 ml witte wijn
    • 100 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
    • 2 losgeklopte eieren
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • nootmuskaat naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes. Breng in een pan met gezouten water aan de kook. Kook gedurende 10-15 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Laat ze goed uitlekken.
    2. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7. Vet een ovenschaal in.
    3. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Kook dit, terwijl je voortdurend blijft roeren in 1-2 minuten tot een roux. Voeg de warme melk toe en blijf roeren totdat je een dikke saus zonder klontjes hebt. Roer de wijn erdoor en breng aan de kook.
    4. Roer de Parmezaanse kaas en eieren er door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
    5. Meng de saus met de uitgelekte bloemkool en broccoli, verdeel over een ovenschaal.
    6. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de gratin mooi bruin is geworden. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren