Gelaagde chocolade cheesecake

    Gelaagde chocolade cheesecake

    18keer bewaard
    1uur15min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Deze chocolade cheesecake bestaat eigenlijk uit een gewone cheesecake laag onder een chocolade-cheesecake laag. De bodem van chocolade koekjes is goddelijk, net als het glazuur - een heerlijke chocoladeganache uitgegoten over de bovenkant.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225g chocolade koekkruimels
    • 5 eetlepels boter, gesmolten
    • 675 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 200 gr basterdsuiker
    • 5 eieren
    • 55 gr pure chocolade, gesmolten
    • 170 gr pure chocolade, gesmolten
    • 120 ml zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 150 ° C / gasoven stand 2. Met behulp van een vork, meng je de gesmolten boter en de koekkruimels. Druk het mengsel in de bodem van een springvorm (23 cm) om de bodem te maken.
    2. In een grote kom klop je de roomkaas, suiker en eieren tot ze goed gemengd zijn. Giet de helft van het roomkaasmengsel over de koekjesbodem. Roer 55 gr gesmolten chocolade in het resterende roomkaasmengsel, giet dit vervolgens over de eerste laag.
    3. Bak de cheesecake op het middenrek van de voorverwarmde oven gedurende 50 minuten. Laat volledig afkoelen in de springvorm, dan snijd je met een mes rond de randen om de aart los te maken voordat je de zijkanten van de springvorm verwijderd.
    4. In een middelgrote kom, meng je 170 gr gesmolten chocolade en zure room en roer totdat het gemengd is. Schep het mengsel op de bovenkant van de afgekoelde taart. Koel bewaren tot je klaar bent om de taart te serveren.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren