Gemarineerde Kyoto zalm

    Gemarineerde Kyoto zalm

    4keer bewaard
    20min


    182 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke en unieke marinade geeft deze zalm van de barbecue een speciale smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 eetlepels sojasaus
    • 4 eetlepels vers geperst sinaasappelsap
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 1 theelepel citroensap
    • 1/2 theelepel mosterd
    • 1 eetlepel lente-ui, gehakt
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 1/2 theelepel verse gember, fijngesneden
    • 4 moten zalm (2,5 cm dik)
    • 1 eetlepel olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een ondiepe glazen ovenschaal, meng je de sojasaus, sinaasappelsap, olie, tomatenpuree, citroensap, mosterd, lente-ui, knoflook en gember. Leg de zalm in de marinade, goed omdraaien. Bedek de schaal en zet deze in de koelkast gedurende 30 minuten tot 1 uur.
    2. Verwarm de barbecue voor op de hoogste stand.
    3. Haal de zalm uit de marinade. Giet de marinade in een kleine steelpan. Breng aan de kook, en kook gedurende 1 minuut.
    4. Vet het barbecuerooster in met olie. Bestrijk de zalm met olijfolie. Bak op de barbecue gedurende 5 tot 10 minuten, of tot de vis makkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt. Draai de zalm een keer om en bestrijk met de gekookte marinade halverwege de kooktijd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren