Gepaneerde visfilets

    Gepaneerde visfilets

    13keer bewaard
    21min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig recept voor een snelle visschotel. Kabeljauw, schelvis of koolvis zijn bijzonder geschikt. Geserveerd met in de oven gebakken frietjes en een groene salade of gekookte erwten, is dit een gezonder alternatief voor gefrituurde vis en patat.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 800 gr visfilets
    • 1 citroen, gehalveerd
    • 4 eetlepels bloem
    • 2 eieren, licht opgeklopt
    • 150 gr paneermeel
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • 30 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:21min 

    1. Spoel de visfilets af, dep ze droog en snijd ze in 4 porties. Besprenkel de is met het sap van een halve citroen.
    2. Bereid drie diepe borden voor het paneren: doe de bloem in het eerste, de licht losgeklopte eieren in het tweede, en het paneermeel in het derde. Dep de visfilets weer droog en kruid ze met zout en peper. Dompel de visfilets in de bloem en klop het teveel af. Dip ze vervolgens in de losgeklopte eieren, waarbij je het teveel eraf laat druipen, en dan druk je ze in het paneermeel (waarbij je ze voorzichtig naar beneden drukt).
    3. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag op een matig vuur en leg de visfilets erin. Bak ze 2-3 minuten aan elke kant. Draai ze voorzichtig om zodat ze niet uit elkaar vallen. De beste manier om dit te doen is met behulp van twee spatels.
    4. Snijd de andere helft van de citroen in 4 plakken en gebruik deze om de vis mee te garneren. Serveer met aardappelen en een salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren