Geroosterde eend gevuld met kastanjes

    Geroosterde eend gevuld met kastanjes

    4keer bewaard
    2uur10min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Als er een reden is om iets te vieren, maak ik meestal eend. Deze eend moet minstens 12 uur vóór het braden worden gemarineerd. Wij serveren er broccoli en kleine aardappelen bij. De vulling kan ook worden gebruikt voor ander pluimvee.

    barbarella Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de marinade
    • 1 wortel, geschild en grof gesneden
    • 1 wortelpeterselie, geschild en grof gesneden
    • 1 ui, gepeld en grof gesneden
    • 500 ml witte wijn
    • 1 takje rozemarijn
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 theelepel witte peperkorrels
    • 1 eendenborst, schoongemaakt en klaar om te bakken
    • Voor de vulling
    • 250 gr geroosterde kastanjes, fijngehakt
    • 2 sneetjes geroosterd brood, in blokjes gesneden
    • 1 appel, in kleine stukjes gesneden
    • 1 ei
    • gedroogde dragon naar smaak
    • zout en peper naar smaak
    • houten spiesen
    • 1-2 eetlepels koolzaadolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur50min  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Maak de marinade een dag van te voren: Meng de wortelpeterselie, wortel, ui en kruiden in een kom en besprenkel met witte wijn. Roer alles door elkaar. Leg de eend in een andere kom en giet de marinade erover. Dek af met folie en en laat minstens 12 uur in de koelkast marineren.
    2. Voor de vulling: Meng de kastanjes, toast, stukjes appel en ei, en breng op smaak met zout, peper en gedroogde dragon.
    3. Verwarm de oven voor op 220 C / gasoven stand 7. Haal de eend uit de marinade en giet de marinade door een zeef. Droog de eend van binnen en van buiten met keukenpapier en wrijf in met zout en peper. Vul de eend met de vulling en sluit de holtes met de houten spiesen. Giet de koolzaad olie in een braadslee, leg de eend erin, borst omhoog en braad dit gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de eend goudbruin is.
    4. Verwarm de marinade in een pan en giet het dit in de braadslee erbij. Leg er een deksel op (of dek af met aluminiumfolie). Verlaag de oventemperatuur tot 180 C / gasoven stand 4 en bak de eend gedurende ongeveer 90 minuten. Verwijder vervolgens de eend uit de braadslee en plaats deze op een bakplaat. Grill vervolgens een paar minuten op een hoge temperatuur om de huid goudbruin te laten worden. Haal uit de oven, dek de eend af met aluminiumfolie en houd warm.
    5. Zeef de bouillon om eventuele verbrande stukjes te verwijderen en haal vervolgens het vet eraf. Verwarm de bouillon op hoog vuur tot er 1/3 over blijft en kruid met zout en peper. Snijd de eend en serveer met de jus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren