Gebraden eend met kruisbessensaus

    Gebraden eend met kruisbessensaus

    4keer bewaard
    2uur20min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Sappige eend wordt gewoon bereid en geserveerd met een heerlijke kruisbessensaus. Je kunt dit recept maken met eendenborst, waardoor het veel sneller klaar is. Maar houd er wel rekening mee dat je niet zoveel sap overhoudt dan.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eend (1,5 kg)
    • zout en peper naar smaak
    • 250 gr hele kruisbessen uit blik
    • snufje nootmuskaat
    • snufje kardemom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Was de eend onder koud water en dep droog met keukenpapier. Wrijf zowel de binnenkant als de buitenkant van de eend in met zout en peper. Leg de eend met de borst naar beneden in een braadslee en braad 30 minuten. Draai de eend om en braad nog eens 90 minuten totdat hij goudbruin en krokant is. Bestrijk de eend herhaaldelijk met de vrijgekomen sappen tijdens het braden.
    2. Leg de eend op een voorverwarmde schaal en dek af met aluminiumfolie.
    3. Giet de kruisbessen af en pureer ze fijn. Blus het eendenvocht met water en haal het door een fijne zeef. Voeg toe aan de kruisbessenpuree en kook dit kort. Als de saus heel waterig is laat het dan een tijdje langer koken. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en kardemom.
    4. Snijd de eend en serveer met de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren