Gestoofde kool

    Gestoofde kool

    5keer bewaard
    50min


    274 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een van mijn favoriete bijgerechten zoals mijn schoonmoeder het maakt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr boter
    • 2 uien, fijngehakt
    • 1 stengel selderij, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 middelgrote kool, in blokjes gesneden
    • 1 (400 gr) blik gehakte tomaten, met sap
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg ui, selderij en knoflook toe en laat alles zachtjes garen gedurende 3 tot 5 minuten, of tot het doorschijnend is. Voeg de kool toe, zet het vuur laag, en laat gedurende 15 minuten sudderen.
    2. Giet de tomaten erbij en breng op smaak met zout en peper. Dek de pan af en laat zachtjes koken op matig vuur gedurende 30 tot 40 minuten, of totdat de kool zacht is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren